Keskustelut

 

Wanted: Woman 36+ -keskustelutilaisuus

 

Perjantaina 27.3. klo 14:00–17:30 Bio Rex

 

Missä ovat tytöt ja naiset? Elokuvissa eletään miesten maailmassa – mitä muita rooleja naisille on olemassa kuin vaimo, huora ja äiti? Mihin katoavat naiset elokuvista 36 ikävuoden jälkeen? Puolet ihmiskunnasta on naisia, mutta tälle kohderyhmälle ei löydy elokuvissa päähenkilön kokoista tilaa, varsinkaan tietyn iän jälkeen.

 

Women in Film and Television Finland ry kutsuu tekijöitä Suomesta ja Ruotsista pohtimaan aihetta niin katsojien kuin tekijöiden näkökulmasta. Panelisteiksi saapuvat muun muassa käsikirjoittaja Karoliina Lindgren (Armi elää!), näyttelijä-muusikko Kirsi Ylijoki (Kotikatu, Sydänjää), näyttelijä-käsikirjoittaja Pihla Viitala (Kesäkaverit, Mustat lesket, Käsky), näyttelijä Anu Sinisalo (Ei kiitos) ja näyttelijä-käsikirjoittaja Tanja Heinänen (Säälistäjät). Moderaattorina toimii Elokuvakontakti ry:n toiminnajohtaja ja Helsingin lyhytelokuvafestivaalin johtaja Elina Rislakki.

 

Seminaarin järjestävät Women in Film & Television Finland ry (www.wift.fi), Suomen Näyttelijäliitto (www.nayttelijaliitto.fi), Women in Film & Television Sverige (www.wift.se) sekä Suomen elokuva- ja mediatyöntekijät SET ry (www.teme.fi/set) yhteistyössä Season Film Festivalin kanssa. Keskustelut käydään suomeksi ja englanniksi. Keskustelutilaisuuteen on vapaa pääsy.

 

Lisätietoja: www.wift.fi
Tiedustelut: wift(at)wift.fi

 
 

Cowspiracy-ilmaisnäytös ja keskustelutilaisuus

 

Lauantaina 28.3. klo 13:30–15:30 Bio Rex

 

Tarkkaa dataa vilisevä, yltäkylläinen Cowspiracy-dokumentti paljastaa, kuinka suuri uhka sademetsien, ilmakehän ja merten monimuotoisuuden tuhoutumiselle kotieläintuotanto on valtavine karjatiloineen ja rehunviljelyalueineen. Mutta mikä saa ympäristöjärjestöt vaikenemaan tiedosta?

 

WWF järjestää keskustelutilaisuuden elokuvanäytöksen jälkeen. Jää siis kuuntelemaan, mitä asiantuntijoilla on sanottavanaan lihantuotannon ympäristövaikutuksista Suomessa! Tiukkoja kysymyksiä asiantuntijoille esittää Huilin päätoimittaja Riikka Suominen.

 

Sekä elokuvaan että keskustelutilaisuuteen on vapaa pääsy.

 

Tapahtuma Facebookissa.