Uusia tuulia: Kotimaista lyhytelokuvaa

 
 

Äiti

Otto Kylmälä
(Fiction, 11 minutes. In Finnish, English subtitles)

 

Elias, 10, pelkää menettävänsä rakkaan äitinsä, joka aika ajoin häviää hänen elämästään. Ikävän kalvaessa Eliasta hän yrittää turvautua maagiseen fantasiamaailmaan, jonka jakaa yhdessä äitinsä kanssa.

 
 

Ikuisesti sinun x 3

Susani Mahadura & Sami Levo
(Fiction, 15 min. In Finnish, English subtitles)

 

Mitä voi oppia rakkaudesta äidiltä, joka on ollut naimisissa kolme kertaa? Elokuvassa tytär kertoo äitinsä koskettavan rakkaustarinan. Rakkaus ei ole koskaan väärin. Rakkauteen täytyy uskaltaa heittäytyä, mutta siitä täytyy myös päästää irti.

 
 

Listen

Hamy Ramezan & Rungano Nyoni
(Fiction, 13 minutes. In Danish and Arabic, English subtitles)

 

Poliisiasema Kööpenhaminassa. Ulkomainen hunnutettu nainen on tekemässä valitusta poikansa kanssa. Näyttää siltä, että naista varten hankittu kääntäjä ei halua kertoa kaikkea mitä nainen kertoo. Elokuva tiivistää lyhyessä ajassa järkyttävän kohtalon.

 
 

Eteenpäin

Ilona Hiltunen
(Documentary, 5 minutes. In Finnish, English subtitles)

 

Dokumenttielokuva seuraa työttömän miehen matkaa tunteisiinsa ja ajatuksiinsa, joita muutos herättää. Muutos, joka koskettaa yli 300 000 suomalaista.

 
 

Tuolla Puolen

Iddo Solskone & Janne Reinikainen
(Fiction, 15 min. In Finnish, English subtitles)

 

Tuolla puolen kertoo 12-vuotiaasta Anjasta, joka saattaa kotikaupunkinsa kuolleita tuonpuoleiseen lohduttaen heitä samalla hymyllään ja lempimusiikillaan. Eniten Anja odottaa kuitenkin sitä päivää, jolloin hänen veljensä kuolee, ja he voivat vihdoin kohdata.

 
 

Naisen nimi

Tiina Lymi
(Fiction, 17 min. In Finnish, English subtitles)

 

Räväkkä komedia kertoo naimisiin menevästä Annukasta, joka yrittää päättää ottaako avioliiton myötä miehensä nimen vai pitäisikö omansa. Pieneltä tuntuva asia saa yllättäen valtavat mittasuhteet kun paras ystävä näkee sen merkittävänä tasa-arvokysymyksenä. Lopulta kyse on kuitenkin vain nimestä, vai onko?

 
 

Näytöksen kokonaiskesto n. 76 min. Ikäraja: 12
 
LA 28.3. KLO 13:45 MAXIM 2