Under the Skin

Jonathan Glazer
 

Se on lumoavan kaunis. Se liikkuu Skotlannissa ja yrittää ymmärtää ihmisten kulttuuria. Se viettelee miehiä ja tappaa heidät. Sitä näyttelee maailman seksikkäimmäksi naiseksi toistuvasti valittu Scarlett Johansson.

 

Muun muassa The Guardianissa vuoden 2014 parhaaksi elokuvaksi valittu Under the Skin on arvoitus, joka avautuu puhtaan elokuvan keinoin. Johanssonilla ei ole juuri repliikkejä. Kuvat ovat kauniita ja rosoisia.

 

Under the Skin on avantgarde-yhdistelmä raakaa avaruushirviöscifiä, rosoista yhteiskunnallista realismia ja ”näyttelijä esittää itseään” -tyyppistä metaelokuvaa ja dokumenttia. Suuri osa elokuvasta kuvattiin niin, että paikalle osuneet ihmiset eivät tienneet olevansa kamerassa. Jonathan Glazer on kertonut, että harva heistä jälkikäteenkään uskoi kohdanneensa oikean Scarlett Johanssonin.

 

Ohjaaja Glazer kehitti taitojaan mainos- ja musiikkivideo-ohjaajana. Hän teki elokuvaläpimurtonsa tyylitellyllä rikosdraamalla Sexy Beast (R&A 2001). Michel Faberin romaaniin Lihaa ja verta vapaasti pohjautuva elokuva on Glazerin unelmaprojekti, jonka hän rahoitti osittain itse.

 

Kalle Kinnunen
 
 

 
 

UK / USA / Switzerland 2013. Filmnation
 
Käsikirjoitus/Script: Walter Campbell, Jonathan Glazer, based on the novel by Michael Faber * Kuvaus/DOP: Daniel Landin * Leikkaus/Editor: Paul Watts * Pääosissa/Cast: Scarlett Johansson, Jeremy McWilliams, Lynsey Taylor Mackay * Kopion lähde/DCP source: Filmnation * Kieli/Language: English * Kesto/Duration: 108 min * Ikäraja/Age limit: 16
 
PE 27.3. KLO 20:45 MAXIM 1
SU 29.3. KLO 18:45 BIO REX