Serena

Susanne Bier
 
Hollywoodin ykköskaartin nuoret tähdet Jennifer Lawrence ja Bradley Cooper ovat hurmanneet yhdessä aiemmin elokuvissa Unelmien pelikirja (2012) ja American Hustle (2013). Parin karisma ja keskinäinen kemia ovat olennaisessa osassa myös useaan kertaan palkitun tanskalaisohjaaja Susanne Bierin draamassa Serena.
 
Serena sijoittuu lama-ajan Amerikkaan, 1920-luvun lopun Pohjois-Carolinaan, jonka syrjäseudulle vastanaineet George ja Serena Pemberton muuttavat perustaakseen puutavaraimperiumin. Villin luonnon keskellä Serena osoittaa olevansa pelkäämätön ja häikäilemätön johtaja, mutta yksityiselämä ei olekaan yhtä helposti kesytettävissä.
 
Elokuva on suurten tunteiden tarina intohimosta, kunnianhimosta, pettymyksistä ja yhteisöstä. Great Smoky Mountainsin usvaiset vuoristomaisemat luovat jylhän karun taustan tarinaan, jossa Lawrence tekee uransa ehkä kunnianhimoisimman ja aikuisimman roolinsa.
 
Raisa Niemi
 
 

USA / France / Czech Republic 2014. Nordisk Film
 
Käsikirjoitus/Script: Christopher Kyle, based on the novel by Ron Rash * Kuvaus/DOP: Morten Søborg * Leikkaus/Editor: Pernille Bech Christensen, Matthew Newman, Simon Webb * Pääosissa/Cast: Jennifer Lawrence, Bradley Cooper * Kopion lähde/DCP source: Nordisk Film * Kieli/Language: English, subtitles in Danish * Kesto/Duration: 109 min * Ikäraja/Age limit: 16
 
LA 28.3. KLO 15:45 MAXIM 2
SU 29.3. KLO 20:45 BIO REX