PMMP – Tässä elämä on

Arto Tuohimaa
 
Kisahallin parkkipaikalta se taas lähtee. Keikkabussi kuljettaa PMMP-perheen Rakkaudesta-albumin julkaisukeikalle Loimaan torille, erääseen vanhainkotiin, Tavastialle ja festarilavoille – listaa voisi jatkaa kuin yötöntä yötä kesäkavereiden kanssa. Takahuoneissa jännitetään, iloitaan ja halataan. Välillä yhtye seilaa Suomenlinnaan äänittämään uusia versioita vanhoista kappaleistaan. Kamera kuvaa ja Lautturi soi.
 
”Kuin Värttinä helvetistä” kuvailtiin kotimaisen popmusiikin perinnettä uudistanutta yhtyettä sen uran alkuvaiheessa, kun vertailuja pidettiin vielä tarpeellisina. Paula Vesalan ja Mira Luotin lisäksi muusikot Heikki Kytölä, Juho Vehmanen ja Mikko Virta sekä säveltäjä-tuottaja Jori Sjöroos loivat omalaatuisen yhdistelmän raivokkuutta ja herkkyyttä, joka kiteytyi etenkin katharttisilla keikoilla.
 
Yhtyeen kahden viimeisen vuoden aikana kuvattu dokumenttielokuva PMMP – Tässä elämä on on kuin Matkalaulu-kappaleen jatko-osa. Enää ei toivota, ettei matka loppuisi ollenkaan, vaan jätetään pitkiä jäähyväisiä. Ne huipentuvat yhtyeen viimeiseen keikkaan Helsingin Jäähallissa lokakuussa 2013. Surullista? Ehkä. Mutta Vesalan sanoin: ”Oli niin siistii!”
 
Tii Starck
 
 

 
 

Suomi 2014. Storyhill Oy
 
Käsikirjoitus/Script: Arto Tuohimaa, Kai Ansio * Kuvaus/DOP: Arto Tuohimaa * Leikkaus/Editor: Kai Ansio * Kopion lähde/DCP source: Storyhill Oy * Kieli/Language: Finnish, subtitles in English * Kesto/Duration: 75 min * Ikäraja/Age limit: S/Suitable for all
 
SU 29.3. KLO 14:15 MAXIM 2