Palo Alto

Gia Coppola
 
April (loistava Emma Roberts) on lukioikäinen tyttö, jonka arkea rytmittää koulun lisäksi jalkapallotreenit ja kavereiden järjestämät bileet. Varautuneen ja hiljaisen ulkokuoren alle kätkeytyy haaveilijasielu, jonka ääni ei aina kantaudu höttöisän äidin (Jacqui Getty) tai eksentrisen isäpuolen (Val Kilmer) korviin. Romanssin ontuessa lukiokaveri Teddyyn kipinä tuntuu kuitenkin löytyvän Aprilin ja tämän jalkapallovalmentajan (James Franco) yhteisistä hetkistä. Samaan aikaan Teddy tasapainoilee itsensä löytämisen ja yhtenään törttöilevän, parhaan ystävänsä Fredin keksimien tempausten välillä.
 
Gia Coppolan vahva esikoisohjaus Palo Alto on aito ja lähestyttävä kuvaus nuoruuden kasvukivuista, päämäärättömyydestä ja seksuaalisesta heräämisestä. Käsikirjoitus perustuu James Francon samannimiseen novellikokoelmaan, josta ohjaaja ja näyttelijä ovat muovanneet yhtenäisen kokonaisuuden. Palo Alto on tunnelmaltaan kaunis ja leijailevan viipyilevä elokuva, joka on tyylillisesti sukua ohjaajan tädin, Sofia Coppolan seesteiselle kerronnalle.
 
Suvi Nousiainen
 
 

 
 

USA 2013. Edge Entertainment
 
Käsikirjoitus/Script: Gia Coppola, James Franco (short stories) * Kuvaus/DOP: Autumn Durald * Leikkaus/Editor: Leo Scott * Pääosissa/Cast: Emma Roberts, James Franco, Jack Kilmer * Kopion lähde/DCP source: Edge Entertainment * Kieli/Language: English, subtitles in Swedish * Kesto/Duration: 100 min * Ikäraja/Age limit: 16
 
LA 28.3. KLO 18:15 MAXIM 1
SU 29.3. KLO 16:15 MAXIM 2