Kätkijät

Hiromasa Yonebayashi

 

SUOMEKSI PUHUTTU VERSIO.
 
Huom! Pulpettikinon näytökset ovat koululaisnäytöksiä, joihin on myynnissä lippuja koululaisryhmien lisäksi rajattu määrä myös muulle yleisölle. Lippujen hinta on 5€/kpl.

 

Hayao Miyazakin käsikirjoitus pohjaa Mary Nortonin romaaniin Kätkijät. Elokuvan tarina on siirretty 1950-luvun Englannista nykypäivän Japaniin. Tapahtumapaikkana on pientaloalue suuren kaupungin tuntumassa. Seutu muistuttaa yllättävän paljon Ghibli-studion kotia Koganeita Tokion laidalla.

 

Nuori Arietta asustelee perheensä kanssa ”inhimalisten” lattialautojen alla. Tultuaan 14 vuoden ikään hän pääsee isänsä mukaan lainausmatkalle. Arietta kohtaa Shon, tavallisen kokoisen pojan. Kätkijöiden ensimmäisen säännön mukaan inhimalisille ei saisi ikinä näyttäytyä, mutta Arietta ei voi olla kuuntelematta sydämensä ääntä. Nuorten välille leimahtaa kiintymys, joka auttaa kumpaakin löytämään paremmin itsensä.

 

Klassinen tarina on täynnä Ghibli-magiaa. Ranskalainen Cecile Corbel on säveltänyt ajattoman musiikin sekä kauniin tunnuslaulun, jonka hän esittää itse englanniksi ja japaniksi. Esineiden ja asioiden poikkeukselliset mittakaavat avaavat huvittavia ja jännittäviä perspektiivejä tarinaan.

 

Mika Siltala

 
 

Japan 2010. Cinema Mondo

 

Kari-gurashi no Arietti

 

Käsikirjoitus/Script: Hayao Miyazaki, Keiko Niwa, based on the novel by Mary Norton * Kuvaus/DOP: Atsushi Okui * Leikkaus/Editor: Rie Matsuhara * Äänirooleissa/Voice cast: Satu Pikkusaari, Antti L. J. Pääkkönen * Kopion lähde/DCP source: Cinema Mondo * Kieli/Language: dubbed in Finnish * Kesto/Duration: 94 min * Ikäraja/Age limit: S/Suitable for all
 
PE 27.3. KLO 9:30 BIO REX