A Girl Walks Home Alone at Night

Ana Lily Amirpour
 
Mikäli Ana Lily Amirpourin nimi ei ole vielä tuttu, asia tulee muuttumaan pian. Iranilais-amerikkalaisen ohjaajan esikoiselokuva ja Sundance-hitti A Girl Walks Home Alone at Night yhdistää perinteisessä chador-kaavussa skeittaavan vampyyrin, gorea, seksuaalista jännitettä sekä kasarimusiikkia – ja kaiken farsiksi puhuttuna ja mustavalkoisena. VICE Filmsin talliin kuuluva hypnotisoiva genrehybridi nousee katu-uskottavimmaksi vampyyri- ja auteur-elokuvaksi vuosikausiin.
 
Iranilaisen Bad Cityn aavekaupungin kaduilla skeittaa salaperäinen chadoriin ja raitapaitaan pukeutunut hahmo. Nuori naisvampyyri tutustuu sattumalta huumekauppiaan kanssa kamppailevaan Arashiin, jonka jamesdeanmaisuus vetää vertoja vain James Deanille. Musiikkimaku ja yksinäisyys kietovat kaksi yön kulkijaa yhteen kaupungin autioilla kaduilla.
 
Itse myös elokuvansa skeittistuntit tehnyt Amirpour ammentaa juuristaan tinkimättömän ja sarjakuvamaisen vision, joka koukuttaa sekä laadukkaiden indiefilmien että intensiivisen kauhun ystäviä. Ohjaajan seuraava elokuva ei vaikuta myöskään kalpenevan esikoisen rinnalla: miltä kuulostaisi ”yhdistelmä Mad Max 2:sta ja Pretty in Pinkiä kreisillä soundtrackilla”?
 
Maria Pirkkalainen
 
 

USA 2014. Kinology
 
Käsikirjoitus/Script: Ana Lily Amirpour * Kuvaus/DOP: Lyle Vincent * Leikkaus/Editor: Alex O’Flinn * Pääosissa/Cast: Sheila Vand, Arash Marandi * Kopion lähde/DCP source: Kinology * Kieli/Language: Persian, subtitles in English * Kesto/Duration: 99 min * Ikäraja/Age limit: 16
 
PE 27.3. KLO 18:00 MAXIM 2
LA 28.3. KLO 20:30 BIO REX